• akcijasi.jpg
  • IMG_0653_resize.JPG
  • IMG_20170211_104915_resize.jpg
  • IMG_20170211_112531_resize.jpg
  • IMG_20170214_133347_resize.jpg
  • maskenbal-crnobela.jpg
  • Maskenbal2014.jpg
  • sirimo_prijateljstvo.jpg
  • Skola i crkva7.png
  • Skola Sveti Sava Subotica - 3d - 4.jpg

Пријављивање

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова

Почетна страна

ПРОЈЕКАТ ПРОГРАМА ЕРАЗМУС+ (пети дан)

ОПШТА ЗАПАЖАЊА О ШКОЛИ "ЗАДОБРОВА" У ЉУБЉАНИ
Ученици су у вишим разредима врло  одговорн и показују висок степен поштовања наставника. Код групног рада, који се често користи на часовима сви чланови групе се подједнако  труде да покажу креативност.

У трећем разреду ученици пажљиво слушају учитељицу Матеју, раде по упутствима и изграђују сарадничке односе током рада. Сви ученици имају висок ниво свести о чувању околине, рециклажи и воде рачуна о хигијени своје учионице, прибора и околине.
У школској згради ученици су културни, поздрављају све одрасле особе.Сви су имали позитиван став према нашој посети, показивали интересовање за српску културу и наш језик.

Са ученицима нижих одељења је на часовима уз учитељицину отвореност показано интересовање према другим народима, па су ученици често тражили да им се каже реч на словеначком а потом на српском језику.
Директор школе има врло домаћински однос према посетиоцима, и свој позитиван став успешно преноси на све запослене. У колективу владају одлични међуљуски односи, колегијалност и сарадња, што смо уочили кроз ситуације где су учитељице колегијално мењале једна другу ради обављања неких приватних обавеза.
Школа зрачи гостољубивошћу и опуштеношћу, свих запослених који раде у врло хигијенском окружењу, где сваки члан, од директора, наставника и свих ученика, врло води рачуна о школи.
Спољашње окружење школе је безбедно, ђаци долазе тротинетима, бициклама, ролерима или их родитељи довозе.
У свим просторијам је изузетно чисто, топло и уредно.
Нова електронска наставна средства се чувају и врло користе у раду са ученицима.
Сваки ученик је информатички припремљен за коришћење средстава која се врло пажљиво користе сваки дан.

Школа има своју кантину, тј. мензу у којој на класичан самоуслужан начин узимају свој оброк, који је најчешће топао или куван, уз напитке, прилоге, салате и воће. Уочено је да школа ради и на радном васпитању деце у кухињи, па су по двоје ученика ангажована око распремања тацни коју сваки ученик врати на пулт након завршеног оброка.

У читавој Словенији деца иду у школу само у једној смени, тј. пре подне, а поподне школа зарађује издавајући филскултурну салу спортским друштвима.

Наша трочлана екипа је отишла из школе домаћина са врло позитивним утисцима.