USPEH UČENIKA 2.C NA MEĐUNARODNOM KNJIŽEVNOM KONKURSU

knjizkonkUčenik učiteljice Mirjane Lončarević, Burić Žarko pohvaljen je za svoju pesmicu „Imamo i nemamo“ . Njegova pesmica biće objavljena u zborniku radova kao jedna od najuspešnijih među mnogobrojnim radovima iz više država.

Međunarodno udruženje stvaralaca "Stihom govorim" iz Bijelog Polja organizovalo je četvrti Međunarodni pesnički konkurs za decu:"Kraljevstvo Bijelih Rada" sa nagradama - Princ Kraljevstva Bijelih Rada i Princeza Kraljevstva Bijelih Rada. Konkurs  je osmišljen tako da dovede do

uključivanja dece u literarno stvaralaštvo i podstakne njihov književni izraz, Razvijanje mašte i kreacije, individualnosti i vrcavosti, podsticanje druženja i saradnje, afirmacija pozitivnih vrednosti potrebnih za pravilno vaspitanje.
Ciljna grupa su deca u osnovnim školama u uzrastu od prvog do devetog razreda, u geografskom smislu kao i regionalna i međunarodna saradnja.
Organizatori konkursa su NVO "Stihom govorim" i JU "Ratkovićeve večeri poezije".Ovogodišnje "Kraljevstvo Bijelih rada" deo je projekta "Evropa za kulturu, Kultura za Evropu". Reč je o projektu koji je finansiran od strane EU .

IMAMO I NEMAMO

Imate li ruže

Moj dobri druže?

Imamo i ruže

Moj dobri druže, puže.

Imamo i mače,

mače koje skače,

ali skače naglavačke.

Imate li kuce,

Kuce  koje vole mace?

Imamo i kuce

Ali ne vole mace.